Тернопіль Інформ

На Донеччині заступника одного з міських голів викрито на одержанні хабаря

На Донеччині заступника одного з міських голів викрито на одержанні хабаря
212134 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заступнику одного з міських голів регіону повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2021 року посадовець вимагав у приватного підприємця неправомірну вигоду у розмірі 20-25 % від вартості фактично поставлених товарів. За вказану суму заступник міського голови обіцяв укласти із чоловіком договори та підписати акти прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, що закуповувались міською радою.

Під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 5 000 грн правопорушника затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео